Robotvilág

Samsung Navibot S SR8950 porszívó robot teszt

(2012-05-30)
A Samsung márkát manapság legtöbbször tévék, mobiltelefonok és táblagépek esetén emlegetjük, a koreai márka jelen van a robotporszívók piacán is. A vállalat 2004 óta fejleszti ezt a portfólióját, az utóbbi három évben évente új modellgenerációt is bemutatva. A legutóbbi, 5. generációs sorozat Navibot S SR9850 névre hallgató modellje egy bő hónapig segített bennünket a takarításban.
Forrás:geeks.hu

iRobot Roomba 770 robotporszívó teszt

(2012-05-30)
Az iRobot termékpalettája viszonylag egyszerű és átlátható, a megfelelő robot kiválasztása mégis fejtörést okozhat a robotokkal csak most ismerkedőknek. A robotporszívók szinte mind ugyaúngy néznek ki, ráadásul a legfontosabb jellemzőikben sem nagyon térnek el egymástól. A részletes specifikációk természetesen felfedik a különbségeket, de a robotikában járatlan vevőknek ez nem biztos, hogy megfelelő segítséget jelent. Ebben a cikkben az iRobot Roomba 700-as sorozatának Európában is kapható modelljei között keressük a különbségeket.
Forrás:geeks.hu

Ecovacs Deepoo D76 porszívó robot teszt

(2012-05-30)
Az Ecovacs Deepoo D76 a porszívó robotok egy nagyon exkluzív csoportjának tagja: jelenleg mindössze három olyan robot létezik, amelyik a robot portartályának ürítésére is képes dokkolóval rendelkezik, és a D76 ezek egyike. Mivel a robot karácsony óta itthon is kapható, kipróbáltuk, hogy miként teljesít az ismertebb gyártók modelljeivel összehasonlítva.
Forrás:geeks.hu

Hirdetés:


Medencetakarító robot Dolphin Bio

(2012-05-30)
Debütált a Dolphin Bio robot: a medencetakarító robot Dolphin Bio fürdőtavak, Naturpool medencék tisztításához

A jövőt fürkészi a háztartási robot

(2013-05-29)

Ahhoz, hogy valamikor robotok segíthessék az emberek mindennapi tevékenységét, valahogy beléjük kell programozni a jövőbe látás képességét – ez derül ki a Cornell Egyetem kutatásából, amit az Amerikai Hadsereg Kutatási Irodája és a Microsoft is támogatott.

Forrás:index

iRobot Looj 330 eresztisztító robot teszt

(2013-05-03)

Az ereszcsatornák tisztítása, mint feladat, a társasházban lakók számára valószínűleg fel sem merül, a családi házak között azonban sok az olyan, amelynél ez egy évről évre visszatérő probléma. A jól parkosított amerikai kertvárosokban nyilván nem is ritka ez a helyzet; nem véletlen, hogy az iRobot a Looj szériával erre a munkára kínál egy ígéretes segítséget.

Forrás:geeks.hu

Már az ablakot is robot tisztíthatja

(2013-01-17)

Robotporszívója már évek óta bárkinek lehet, az idei CES kiállításon azonban már az ablakhoz vákuummal rátapadó, üvegtisztító robot is debütált.

Forrás:origo

Hirdetés:


Nincs több házimunka

(2010-09-06)
Japánban gőzerővel dolgoznak olyan robotokon, amik megspórolják a házimunkát az emberiségnek.
Forrás:hir24.hu

Napelemes tisztító-robot

(2010-09-10)
Állítólag a medence-pucolás mestere, ráadásul összességében a környezetet is kevéssé károsítjuk.
Forrás:hir24.hu

Távvezérelt házvezetőnő

(2011-11-23)

A Kinect-irányítású cseléd amellett, hogy elvégzi a házimunkát, a mozgáskorlátozottak és idősek számára lehet igazán hasznos.

Forrás:hir24.hu

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Játék Androidra

Közösség

Belépés

E-mail cím:
Jelszó: