Robotvilág

Az öt legjobb katonai robot

(2012-03-10)

Az afganisztáni és az iraki harcok tapasztalatai, különösen a pokolgépes támadások drámaian megnövelték a katonai robotok iránti igényt és bevetéseik számát. Kiegészítőiktől függően ezek számtalan feladat végrehajtására képesek, a felderítéstől a robbanó szerkezetek ártalmatlanná tételéig anélkül, hogy katonák életét kellene kockára tenni.


Katonai robot minden feladatra

(2012-02-07)

Az iRobot Warrior nevű robotja elég erős ahhoz, hogy elvontasson egy autót, de elég ügyes ahhoz is, hogy egy fogantyú segítségével kinyissa például a csomagtartót.


Tényleg ébredezik már a Skynet?

(2011-04-22)
A modern hadseregek még csak most kezdik használni a robotokat, de az irányítást még nem adnák át egy mesterséges intelligenciának. A parancsnokokat azonban már egy ideje szoftverek segítik a helyes döntések meghozatalában. A Skynet evolúciója még a kezdeteknél tart csak.
Forrás:index.hu

Hirdetés:


Facebookos robothadsereget hozna létre az USA

(2011-03-03)

Nézze át alaposan facebookos ismerőseit. Biztos, hogy mindegyikük ember, és nem robot? Az amerikai légierő állítólag olyan szoftver elkészítésére írt ki pályázatot, amellyel álfelhasználókból felállított virtuális hadsereget lehet irányítani a közösségi szájtokon. A célpont Kabul és Bagdad.

Forrás:index.hu

A legfejlettebb katonai robot: Big Dog

(2011-05-20)
A 100 kilós robot mozgása olyan elképesztően élethű, hogy aki meglátja a földbe gyökerezik a lába. A robot szó említésekor sokak kis fémemberkékre gondolnak, akik tipegve, ügyetlenül, épphogy csak egyensúlyozva tálcán hozzák az innivalót. Ilyen például a mindenki által ismert ASIMO, aki vízszintes talajon jól mozog - talán még egy lépcsőn is fel tud menni. Na ezt felejtsük el! A Big Dog (Nagy Kutya) névre keresztelt robot durva terepre készült. Legyen szó meredek sáros emelkedőről, egy kupac tégláról, süppedő tengerparti homokról - a legnehezebb akadályokkal is megbirkózik a gép.

Patkányagy alapján készülnek a legújabb katonai robotok

(2010-08-16)
A patkányok rendkívül hatékonyan térképezik fel a számukra új környezetet, ezért amerikai kutatók az ő mintájukra készítettek katonai robotokat, hogy azok könnyebben tájékozódhassanak a terepen.
Forrás:index.hu

Átugrik a falon egy új fejlesztésű katonai robot

(2009-09-17)
A Boston Dynamics fejlesztőcég által közreadott videófelvételen az az új mobil robotja látható, amely könnyedén helyből átugrik egy 2-3 méteres kerítést, csúcsteljesítménye pedig 7,5 méter. A kisméretű és könnyű szerkezet a tervek szerint az amerikai hadsereg katonáit segíti majd a városi, épített környezetben vívott harcokban.
Forrás:origo.hu

Hirdetés:


Katonai robotok, műszaki fejlesztések a Miskolci Egyetemen

(2011-05-18)
Ez egyfajta összefogás a műszaki tudományok területén – dr. Patkó Gyula, a Miskolci Egyetem rektora így jellemezte a Műszaki Tudomány az Északkelet-magyarországi régióban 2011 címmel szerdán megrendezett konferenciát. A konferenciasorozat 2006-ban indult, akkor azonban még csak az Észak-alföldi régió műszaki kutatásait ölelte fel.
Forrás:boon.hu

TŰZSZERÉSZ ÉS FELDERÍTŐ ROBOTOK A MAGYAR HADERŐBEN

(2007-11-27)
Napjainkban tanúi lehetünk egy magát generáló és gyorsító igen dinamikus ütemű technikai és technológiai fejlődésnek, amely szinte napról napra új, egyre kisebb méretűvé csökkentett, de nagyobb "tudású" eszközök kifejlesztését és alkalmazását hozza. Életünk részévé válnak olyan "intelligens" eszközök, melyeket néhány éve még csak kételkedve figyeltünk valamelyik fantasztikus filmben. Ezek a vívmányok új perspektívákat nyitnak a katonai élet számos területén. Az egyik ilyen terület a robotika is, amely hatalmas eredményeket könyvelhetett el az elmúlt években. A robotika fejlődésének köszönhetően tucat számra jelentek meg a balkáni, az afganisztáni, majd az iraki hadszíntereken a légi és a szárazföldi robotok2, amelyek a várakozásokat felülmúló sikereket arattak.

A katonai robotok veszélyei

(2008-02-29)
Az egyre önállóbb működésre képes robotok fokozódó alkalmazása a fegyveres konfliktusokban jogsértések forrásává válhat és előbb-utóbb oda fog vezetni, hogy ezek az eszközök terroristacsoportok kezébe kerülnek - figyelmeztetett Noel Sharkey brit robotikai szakértő.
Forrás:harmonet.hu

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Játék Androidra

Közösség

Belépés

E-mail cím:
Jelszó: