Robotvilág

Robotok az autógyártásban

(2013-05-30)

Az ABB a világ egyik vezető energetikai és automatizálási vállalata a hazai ipari felhasználók számára a robotika területén kínált termékeit mutatja be a MachTech nemzetközi gépgyártás-technológiai szakkiállításon május 28. és 31. között. A szakkiállításon 2013-ban is elismerésben részesültek a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt innovációs termékek, köztük az ABB egyik robotikai terméke.

Forrás:autopro

Denso újdonságok a robottechnikában

(2011-11-29)
Ebben a cikkünkben rendhagyó módon két eltérő témáról is szót fogunk ejteni, mivel a Denso háza táján több változás is történt az elmúlt időszakban. Az egyik ilyen újítás a következő generációs RC8 ipari robotvezérlőnek a bejelentése, míg a másik egy frissen közzétett bemutató videó a cég legújabb VS-szériás robotjairól.
Forrás:cnc.hu

Stäubli RX170HSM

(2011-08-29)
A Stäubli új robotot fejlesztett ki és dobott a piacra, mely az RX170HSM névre hallgat.
A Stäubli RX170HSM robot egy nagysebességű, közvetlenül a végső karba integrált orsóval rendelkezik. A robotoknál szokatlan fejlesztés páratlan sebességet, pontosságot és rugalmasságot biztosít nagy merevség és könnyű kezelhetőség mellett.
Forrás:cnc.hu

Hirdetés:


A közönség kedvence: KUKA RoboCoaster

(2011-05-24)
Az idei Mach-Tech gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállításon minden tekintetben a KUKA Robotics Hungária Kft. standja tarolt a leginkább. Amellett, hogy az általuk bemutatott, és a látogatók számára is kipróbálható RoboCoaster 4D-Simulator rámpájánál egész nap hosszú sorok kígyóztak, még az idei év legjobb standja címet is elnyerték, valószínűleg ugyancsak a RoboCoaster-nek köszönhetően.
Forrás:cnc.hu

Denso VS szériás robotkarok

(2011-04-10)
Az ipari robotok tervezésével és gyártásával foglalkozó Denso Robotics piacra dobta legújabb fejlesztését, a hattengelyes humanoid robotcsaládot, a VS szériát. Jelenleg a VS sorozat modelljei kínálják az elérhető legnagyobb sebességet és pontosságot kategóriájukban.
Forrás:cnc.hu

Fanuc M-3iA

(2010-11-14)
A Fanuc Robotics bemutatta az új, intelligens M-3iA párhuzamos kapcsolású robotját, amelyet az összeszerelések, a kis alkatrész kezelés és a megfogó folyamatok lehető leggyorsabb és legrugalmasabb végrehajtására terveztek.
Forrás:cnc.hu

RX170HSM megmunkáló robot

(2010-12-11)
Az elmúlt hónapok során a Staubli Robotics részt vett egy jelentős projektben, amelyet a francia Cetim (Mechanical Engineering Technical centre) kezdeményezett. Egy új ipari megoldás kifejlesztésén dolgoztak, a megmunkáló roboton.
Forrás:cnc.hu

Hirdetés:


Fanuc M-2000iA

(2010-01-24)
A Fanuc a 2009-es EMO-n bemutatta a világ jelenleg legerősebb robotját, az M-2000iA-t. 1350 kg-os maximális terhelhetőségével, 6 m-es emelési magasságával és 4,5 m-es sugarú munkatartományával egyszerre 2-4 hagyományos robot munkáját tudja ellátni. Felszerelhető iRVision optikai kameraegységgel amely az alkatrész azonosítását teszi lehetővé, valamint a pontos pozicionálást amivel a különféle rögzítők, készülékek költségein lehet spórolni. Mivel a munkatere jelentősen nagyobb a szokásosnál, a legtöbb esetben nem szükséges sínt építeni, és a darukkal, targoncákkal végzett drága és veszélyes élőmunka küszöbölhető ki.
Forrás:cnc.hu

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Játék Androidra

Közösség

Belépés

E-mail cím:
Jelszó: