Robotvilág

Robot gyerek (angol nyelvű cikk)

(2013-01-11)

Welcome to the uncanny valley: Watch as a humanoid robot mimics the expressions of a one-year-old child. (Üdvözöljük a Rejtélyes Völgyben: nézze meg, hogy utánozza egy humanoid robot egy 1 éves gyermek arckifejezéseit.)

Forrás:Salon

Robot helyettesít az iskolában egy súlyos beteg orosz kisfiút

(2011-02-24)
Különleges diák látogatja az egyik moszkvai iskola tanóráit: a Sztyepan névre hallgató robot egy tizenkét esztendős kisfiút képvisel az osztályteremben, aki súlyos betegsége miatt nem hagyhatja el otthonát.
Forrás:index.hu

Nicole az űrben randevúzik az aranyfejű humanoid robottal

(2011-02-25)
Végre felszállt a Discovery amerikai űrrepülőgép utolsó küldetésére, fedélzetén Nicole Stott űrhajósnővel és a csomagtérben egy ládában R2 sráccal, az aranyfejű fehér humanoid robottal.
Forrás:repulnijo.hu

Hirdetés:


Tiszta Asimov: gondolkodnak a robotok

(2011-10-22)
A japán tudósok által kioktatott új robotok olyan fejlettségre tettek szert, amely még közelebb hozza őket az emberekhez: olyan képességekkel ruházták fel "őket", amelyek révén gondolkodhatnak, tanulhatnak és eldönthetik, miként hajtják végre a feladatokat - ám a lehetőség etikai problémákat is felvet.

Jimmy Cartwright esszéje: Robotika 3. – Humanoid robotok, androidok

(2011-03-24)
Ugyan már II. Ptolemaiosz Philadephosz, Albertus Magnus, Henri-Louis, Tarján Ferenc is készített humanoid formájú gépeket, mégis az 1927-es Metropolis óta ismerik a tömegek az embernek kinéző robotokat. A különbség azonban nagy, hiszen a filmben valójában egy német színésznő (Brigitte Helm) alakította a robotnőt, míg az előbb említett urak valódi robotokat készítettek. Így tehát azt mondhatjuk, hogy valójában a humanoid robotok a tudomány világából kerültek filmvászonra, nem pedig fordítva. S hogy hová is jutott mára az emberszabású robotok tudománya? Nos, ez több példán keresztül látható, olvasható az alábbiakban.
Forrás:scifi.hu

Robotokkal váltják ki a hoszteszeket

(2011-10-17)
Egy spanyol cég legújabb robotja tökéletesen ellátja hoszteszeket feladatait: a gépember első példányai egy Abu Dhabiban lévő kiállítóközpontban debütálnak hamarosan.
Forrás:origo.hu

Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Játék Androidra

Közösség

Belépés

E-mail cím:
Jelszó: